Mijn online dagboek

Soms zou ik willen dat het bloggen later was uitgevonden en ik iets langer had kunnen genieten van de tijd dat blogs nog echt een soort van online dagboeken waren. Afgelopen week zat ik mijn oude blog eens te bekijken. Een blog die in mijn ogen veel leuker overkomt dan mijn huidige blog. Ik had toen nog echt veel plezier in het bloggen. Het is niet dat ik het tegenwoordig niet meer leuk vind, het is gewoon anders! Er staat onbewust toch veel druk op het bloggen. Tegenwoordig zijn er zoveel regels. Wanneer je een blog hebt, moet je op vaste dagen en tijdstippen een blogpost publiceren. Deze blogposts horen SEO vriendelijk zijn zodat ze gemakkelijk zijn te vinden via Google, foto`s moeten zo mooi zijn dat ze in een tijdschrift zouden kunnen staan en een blog moet aantrekkelijk zijn voor samenwerkingen. Het draait alleen om unieke bezoekers, uitgenodigd worden op persevents en het ontvangen van pakketjes. Eigenlijk is een blog geen hobby meer, het is meer een (bij)baan geworden. En wat zou ik graag terug willen gaan naar de tijd dat men een blog bijhield omdat het zijn of haar hobby was.

Zelf volg ik eigenlijk alleen nog maar kleine(re) blogs. Hier heb ik meer het idee dat het nog een soort van online dagboek is. Ik probeer mijzelf zo weinig mogelijk aan te trekken van deze nieuwe blogregels. Helaas merk ik toch dat dit lastiger is dan ik voorheen dacht. Dit onderwerp is namelijk al een paar keer eerder op mijn blog verschenen. Zo heb ik besloten om sinds vandaag de Instagram, Youtube en Twitter icoontjes te verwijderen van mijn blog. Ik wil dat het om mijn blog draait en niet om de social media eromheen. Wanneer je mijn Instagram account bekijkt, zie je dat er al een hele tijd geen foto`s zijn geplaatst. Ook hier heb ik mij een tijdje druk om gemaakt. Wanneer je blogger bent, hoor je bijna dagelijks een foto te plaatsen op Instagram.  Daarnaast  keek ik toch stiekem altijd naar mijn bezoekersaantallen, ik vond het toch heel erg dat deze zo waren gedaald en laag bleven. Daarom heb ik ook besloten om Google analytics te verwijderen (hiermee meet je je unieke bezoekers).

Hieronder deel ik nog een aantal leuke foto`s en outfits van mijn vorige blog, de tijd dat mijn blog nog echt mijn online dagboek was. Ik hoop dat ik door deze stappen te hebben genomen het bloggen weer net zo leuk ga vinden als 2 jaar geleden!

07. January 2016 by mysupersweetlife
Categories: Persoonlijk | Comments Off on Mijn online dagboek