De positieve test en het bekendmaken

Vandaag wil ik jullie graag vertellen over de positieve test en het bekendmaken van mijn zwangerschap aan onze ouders. Helaas heb ik geen foto`s gemaakt van de positieve test en de manier waarop wij het aan onze ouders hebben verteld.

De positieve test

Voor de positieve test heb ik drie negatieve testen in mijn handen gehad. De laatste negatieve test was vlak voor het weekendje Parijs. Achteraf heb ik toen net iets te vroeg getest. Vrijdagavond vertrokken wij naar Parijs en maandagavond kwamen wij weer thuis. De eerstvolgende ochtend had ik toch wat twijfels en besloot ik om nogmaals te testen. Ik had totaal niet verwacht dat deze al positief zou zijn. Mijn vriend lag op dat moment nog te slapen maar was natuurlijk ook erg blij. Hierna moesten wij beide aan het werk/naar stage. Ik kon mijn aandacht er die dag moeilijk bijhouden en was helemaal in de wolken. Blij dat ik eindelijk zwanger was. Natuurlijk is 3 maanden heel erg snel, maar wanneer je erg graag een kindje wil duurt het voor je gevoel erg lang.

Moeders voor moeders

Vlak na de positieve test heb ik mij aangemeld voor Moeders voor moeders. Door urine op te vangen kun je andere vrouwen helpen die vruchtbaarheidsbehandelingen nodig hebben. Ik vond het mooi dat ik deze vrouwen kon helpen, maar ik ben stiekem ook wel blij dat die 10 weken er weer op zitten. Meedoen kan van de 6de tot 16de week van je zwangerschap.
Over De positieve test en het bekendmaken

En het bekendmaken

Nu komt het leukste gedeelte! Omdat het voor ons het eerste kindje is en voor beide opa`s en oma`s het eerste kleinkind, wilden wij de zwangerschap op een leuke manier bekendmaken. Wij kochten twee voorleesboekjes van Nijntje, een in het Fries (voor mijn ouders) en een in het Nederlands. De titel van dit boekje van Nijntje is: Opa en oma Pluis (en pake en beppe Pluis). Op een avond gingen wij langs mijn schoonouders om het goede nieuws bekend te maken. Mijn schoonouders hadden het totaal niet zien aankomen en waren heel erg blij en verrast. Die avond erna was het de beurt om bij mijn ouders op bezoek te gaan. Ook mijn ouders waren heel erg blij, maar hadden het eigenlijk al een beetje aan zien komen. Blijkbaar heb ik de maanden ervoor toch teveel over baby`s gesproken 🙂

De foto`s uit dit artikel zijn allemaal dingen die mijn vriend en ik het afgelopen weekend voor Sinterklaas hebben gekregen.

01. May 2016 by mysupersweetlife
Categories: Zwanger | Comments Off on De positieve test en het bekendmaken